Wanneer een gevalideerd taxatierapport?

Er zijn verschillende situaties waarin u een taxatierapport van uw woning nodig heeft. Bij aankoop van een huis heeft u vaak een gevalideerd taxatierapport nodig, maar in veel andere situaties is een standaard rapport voldoende.

Gevalideerd taxatierapport

Als u een huis koopt en hiervoor een hypotheek afsluit, heeft u meestal een gevalideerd taxatierapport nodig. Het merendeel van de hypotheekverstrekkers eist een gevalideerd taxatierapport. Om een taxatie te laten valideren, wordt het taxatierapport opgestuurd naar een validatie-instituut. Zij controleren de kwaliteit van het taxatierapport. Na goedkeuring kunnen we spreken van een gevalideerd taxatierapport. 

U heeft niet altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Als u bijvoorbeeld een verzekering afsluit, de verkoopwaarde van uw huis wilt weten of bezittingen verdeelt, is een standaard taxatierapport vaak voldoende.

Wat staat er in het taxatierapport?

De inhoud van het taxatierapport is vrijwel altijd hetzelfde en verschilt niet per type taxatierapport. U zult altijd terugvinden waar de taxateur zijn waardeoordeel op gebaseerd heeft. Daarnaast proberen wij altijd informatie van het Kadaster en een uittreksel van de kadastrale kaart toe te voegen. Onderdelen die u aantreft in uw taxatierapport zijn bijvoorbeeld:

Gevalideerd taxatierapport opvragen